De eerste afspraak

Vaak komt u via een doorverwijzing van uw tandarts bij de implantoloog voor de behandeling met implantaten. Bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst is het een groot gemak dat wij alles onder één dak hebben. Bij een doorverwijzing blijft u in dezelfde praktijk en het bevordert de samenspraak tussen tandarts en implantoloog. Tijdens uw eerste afspraak wordt de situatie besproken en legt de implantoloog uit wat de mogelijkheden voor uw probleem zijn. Er vindt een inspectie van uw mond plaats en er worden diverse röntgenfoto’s gemaakt. Ook zal uw algemene gezondheid, uw medicijngebruik en uw tandheelkundig verleden besproken worden. Het kan nodig zijn dat er ook een gipsafdruk van uw gebit wordt gemaakt.

Diagnose

Na het stellen van de diagnose maakt de implantoloog een behandelplan. Er wordt met u een afspraak gemaakt om alles te bespreken. Het is belangrijk dat u álle stappen van de behandeling goed begrijpt. Ook het kostenoverzicht nemen we met u door. Wij zullen pas met de behandeling beginnen als u volledig akkoord bent met de behandeling en de daarbij behorende begroting.

Aanvraag vergoeding

Als service bieden wij u aan het hele traject van de aanvraag bij uw zorgverzekeraar tot het regelen van de vergoedingen uit handen te nemen. Zo kunt u zorgeloos uw behandeling ondergaan en is er duidelijkheid welke kosten eventueel voor eigen rekening komen. Nogmaals, wij zullen pas met de behandeling beginnen als u volledig akkoord bent met de behandeling en de daarbij behorende begroting.

Beoordeling onderzoek

Voor een behandeling met implantaten is het van belang dat uw tandvlees gezond is. Aan de hand van de röntgenfoto’s zal de implantoloog ook beoordelen of uw voldoende kaakbot heeft om te kunnen implanteren. Als uw tandvlees niet voldoende gezond is of uw kaakbot nog niet voldoende geschikt is om te kunnen implanteren, zal de impantoloog eerst met u een plan bespreken om alles optimaal te krijgen voor een behandeling met implantaten. Bij het herstelproces van uw tandvlees of kaakbot kunnen naast de implantoloog ook andere specialisten betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld de mondhygiëniste, de tandarts of de kaakchirurg. Ook kan het nodig zijn dat er één of meerdere tanden en kiezen moeten worden verwijderd. De uiteindelijke behandeling met implantaten laat dan wat langer op zich wachten. Uw tandvlees en kaakbot moeten voldoende hersteld zijn om een implantaat te kunnen implanteren.

Voorbereiding op de behandeling

Als voorbereiding op uw behandeling heeft u een vervolgafspraak bij de implantoloog. U krijgt uitleg over de behandeling zelf, het herstel en het vervolg. Ook krijgt u enkele recepten voor medicijnen. Er wordt precies uitgelegd wanneer u welke medicijnen moet gebruiken. Het betreft een mondspoeling, anti-biotica en pijnstillers. Het klinkt misschien allemaal erg ingewikkeld, maar wij stellen u graag gerust. Wij leggen u alles goed uit en bij eventuele vragen willen wij u op ’t hart drukken om ze gerust te stellen. Daar zijn wij voor! Door onze ruime openingstijden zijn wij tot in de avonduren bereikbaar.

Frivista - TCA - implantelogie-028487
Frivista - TCA - implantelogie-028432