Mondhygiene is heel belangrijk, voor jong en oud. Uw gebit en tandvlees blijven gezond bij een goede mondhygiene. Dat betekent dagelijks minimaal 2 keer poetsen met een fluoride tandpasta. Maar ook het goed reinigen van de ruimte tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers en ragers is belangrijk. Flossdraad gebruikt u als er te weinig ruimte tussen uw tanden en kiezen zit.

Bij onvoldoende mondhygiëne vormt zich onder andere tandplak op het gebit. De bacteriën in tandplak zijn vaak de veroorzakers van een aantal problemen. Zoals bijvoorbeeld een slechte adem, bloedend en ontstoken tandvlees en cariës (gaatjes).

Blijven poetsen en schoonmaken dus!

Mondhygiëne bij implantaten

Als uw implantaten heeft, moet u zich realiseren dat ook deze de zorg van een goede mondhygiëne nodig hebben. Implantaten hebben nou eenmaal sterk te lijden onder een slechte mondhygiëne. Zeker als u rookt. Bij een slechte mondhygiëne kunnen plaque en tandsteen een ontsteking veroorzaken rondom uw implantaten en uw kroon, brug of prothese . Niet alleen in uw mondslijmvlies, maar ook in het tandvlees rondom de implantaten. Deze ontstekingen kunnen weer leiden tot verlies van kaakbot rondom de implantaten. Hierdoor is het mogelijk dat u een implantaat verliest, omdat de botsituatie is afgenomen.

Een goede mondhygiëne is dus van essentieel belang. Wij geven u graag goede voorlichting. Onze mondhygiëniste geeft instructies over het reinigen van uw implantaten, uw mond in het algemeen en de prothese.

Wj willen u graag verzoeken om echt contact met ons op te nemen als u met vragen zit. Bel ons gerust, wij zijn door de weeks tot in de avonduren telefonisch bereikbaar.

Een goede mondverzorging draagt immers bij aan uw gezondheid en een stralende lach!

Frivista - Tandheelkundig Centrum - set3-3845