Algemeen

Bij de implantoloog zijn er verschillende mogelijkheden voor een behandeling, maar we gaan eerst even terug naar de vraag waarom patiënten bij een implantoloog komen. Het gemis van tanden of kiezen is vaak al emotioneel en vervelend genoeg. Niet durven lachen, moeilijk kunnen eten of praten, u herkent het misschien vast wel.

Door een ongeval of ziekte bijvoorbeeld, is het denkbaar dat u uw tanden en kiezen verliest of moet missen. Ook voor een kunstgebit verliest u uw eigen gebit.

Zo zijn er verschillende situaties denkbaar waardoor iemand uiteindelijk kiest voor een nagenoeg pijnloze behandeling met één of meerdere implantaten. Wij geven u graag met geïmplanteerde kunstwortels én de daarop te klikken speciaal gemaakte tanden en kiezen uw zelfvertrouwen en vooral die stralende lach weer terug! Een ideale oplossing als u bijvoorbeeld van een loszittende gebitsprothese af wil.

Mogelijkheden

Een implantaat is een kunstwortel die in uw kaakbot vastgroeid. Door een kliksysteem plaatsen wij op het implantaat uiteindelijk uw nieuwe tand of kies (prothese).

De volgende mogelijkheden zijn denkbaar:

  • Vervanging van één tand of kies door een implantaat
  • Vervanging van meerdere tanden of kiezen door implantaten
  • Vervanging van uw hele gebit door implantaten

Vervolgens:

  • Bij de vervanging van één tand of kies door een implantaat plaatsen we een kroon op het implantaat
  • Bij de vervanging van meerdere tanden of kiezen door implantaten plaatsen we meestal een brug
  • Bij vervanging van het hele gebit plaatsen we een vaste brug of een prothese met kliksysteem
Frivista - TCA - implantelogie-028360