Voor de behandeling

Op de dag dat wij de implantaten plaatsen, neemt u 1 uur voor de behandeling de antibiotica in die u voorgeschreven heeft gekregen. Ook spoelt u uw mond 1 uur voor de behandeling met de mondspoeling waarvan u het recept heeft gekregen.

De pijnstilling is bedoeld voor ná de behandeling en dient u alleen te gebruiken indien nodig.

Het is mogelijk dat de implantoloog u iets anders of iets extras heeft voorgeschreven dan het bovenvermelde, dat is afhankelijk van uw behandeling.

De behandeling

De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. U moet de behandeling eigenlijk zien als een kleine chirurgische ingreep. Uw mond is gedeeltelijk gevoelloos, net zoals bij het trekken van een kies. Tijdens de behandeling legt de implantoloog via uw tandvlees het kaakbot bloot via een kleine incisie.

Het implantaat zelf is van titanium gemaakt en heeft een soort schroefkop. Dit schroefgedeelte zal in uw kaakbot worden geïmplanteerd. Alles geheel pijnloos onder lokale verdoving. De wond wordt vervolgens gehecht.

Na de behandeling

Nadat het implantaat is geplaatst bijt u ongeveer 15 minuten op een drukverband. Er wordt een afspraak gemaakt voor over een week voor nacontrole en het verwijderen van de hechtingen. Indien nodig zullen wij direct na de behandeling een röntgenfoto maken. De verdoving is na een paar uur uitgewerkt. U krijgt van ons een advies over napijn, eventuele zwelling en nabloedingen, over hoe u moet eten en de mondhygiëne.

Zijn er vragen of zit u ergens mee, bel ons dan gerust. Wij zijn door de weeks tot in de avonduren bereikbaar.

Frivista - TCA - implantelogie-028477
Frivista - TCA - implantelogie-028415