Uw eerste afspraak bij de implantoloog

Wanneer u voor een eerste afspraak naar Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst komt, houdt dan rekening met het volgende:

  • Neem een geldig legitimatiebewijs en uw zorgpas mee
  • Neem gegevens over uw gebit mee, als u die heeft
  • Eventuele foto’s ontvangen wij graag digitaal
  • Bij medicijnen is het belangrijk dat u informatie over het medicijngebruik meeneemt

Wat gebeurt er precies tijdens een eerste afspraak?

Allereerst nemen wij een uitgebreide vragenlijst door over uw gezondheid en uw gebit. We bekijken een eventuele verwijzing van de tandarts en onderzoeken uw gebit. Ook maken we een röntgenfoto en soms een gipsmodel van het gebit.

Als er inderdaad een behandeling mogelijk is, maken we altijd eerst een behandelplan. In een volgend gesprek bespreken we het behandelplan: wat is er precies aan de hand, waarom is een behandeling nodig en hoe wordt de behandeling uitgevoerd. Ook bespreken we wat de effecten en eventuele alternatieven voor de voorgestelde behandeling zijn. U krijgt een begroting op papier. Zo weet de patiënt altijd precies wat hem te wachten staat.

Wij verzorgen voor u de aanvraag voor vergoeding van de implantaten bij uw zorgverzekeraar. Indien van toepassing verzorgen wij ook de aanvraag voor een ‘klik’ prothese bij uw zorgverzekeraar. Het betreft in deze de aanvraag voor de vergoeding van een gedragen prothese op uw implantaten.

Frivista - TCA - orthodontie-027254